Konflikt Guide

Konflikter og relationer

Konflikter og relationer er hjørnestenen i ens karakter.
Relationerne er en vigtig del af den historie du opbygger din karakter omkring. De fortæller noget om din karakters fortid og nutid… men også noget om hvordan din karakter sigter efter fremtiden. Ligesom i virkeligeden bør din karakter have både positive og negative relationer. Sørg for at have rigeligt af begge dele.
Letamaio er ikke en ret stor by så det er realistisk at din karakter har en hel del bekendtskaber. Specielt hvis din karakter er født og opvokset i byen. Og efter et helt liv i den samme by, så er det naturligt at man har venner og fjender, både i din egen contrada/bydel, men helt sikkert også i andre contradas/bydele. 

Relationerne er derfor også kilden til de konflikter din karakter  har brugt et liv på at navigere igennem. Dine konflikter kan være både store og små… men en af nøgleordene er at en god konflikt ikke bliver løst blot ved at nogen enten undskylder for noget de har gjort dig, eller at du selv undskylder for noget du har gjort. Hvis det var så nemt ville konflikterne være løst på få minutter. 

Vi har herunder udarbejdet en række eksempler på konflikter og relationer som kunne opstå i en by som Letamaio. Nogle er klassiske og enkle, andre grænser til clicheer. Nogle er store, med offentlige dramaer og nogle er skjult i mørket. 

De er inspiration til hvordan din karakter kunne navigere i et liv som Don, Klient, Kejserlig etc. 

 

De store konflikter er fede…

Det er her de store armbevægelser for frit spil! I bedste “Romeo & Julie”-stil kan du med vendetta-fyldte konflikter kaste dig ud i store spiloplevelser med andre grupper og spillere. 

Har du en affære med din bedste vens datter? Eller måske med din største rivals kone? 
Var det en Don i Letamaio som skubbede din søn i døden da han var lille? 
Kun fantasien sætter grænser for hvor store og alvorlige konflikter du kaster dig ud i! 

De store konflikter i Letamaio er ikke begrænset til familia’er og deres Don/Donna. Klienter og borgere i Letamaio kæmper hver dag med store problemer. 
Er du din Don/Donna og vil skifte contrada/bydel? Måske vil burde du selv være Don? 

Men vær på vagt… de store konflikter har også de største konsekvenser! En uhyrlig handling i mørket er aldrig skjult længe, og en nemesis på den anden side af gaden kan betyde store problemer for dig! 
Tør du vove halsen? 

… men de små konflikter er også vigtige! 

Ikke alle borgere i Letamaio har en nemesis i nabohuset eller en affære i en anden contrada/bydel. Men alle har en fortid. Og fortiden er altid fyldt spøgelser som siver ud igennem sprækkerne. 
Var du gerningsmanden bag byens tyverier da du var barn? Stjal din bedste ven din søsters hjerte? Skiftede din lillebror til en anden contrada/bydel? 

I Letamaio har alle en fortid med alle. De små og store konflikter og relationer du bygger op skaber rammerne for den rolle du skaber. 

Har du brug for relationer så brug vores facebookgruppe til at komme i kontakt med andre spillere. Søg også inspiration i vores rolleguide. 

Har du brug for hjælp så skriv til arrangørerne på: midsommer2020@gmail.com

 

Vendetta

Byens mange Familia’er og klienter er konstant i konflikt med hinanden. Ofte er der tale om skjulte konflikter som klares med håndgemæng. En for åbenlys konflikt kan tiltrække træls opmærksomhed fra byvagten og Pantheon. Når en konflikt berører en Familias ære, respekt og troværdighed er grænsen nået; og et “Vendetta” kan erklæres. Borgerne i Letamaio ved at retfærdighed ikke altid sker fyldest, hvis en dommer fra Curia skal afgøre en twist! 
Et Vendetta er en hævnaktion eller et opgør, som skal afklare en sag en gang for alle. Der er en række  ærefulde regler for et vendetta:

  • Kun en Don/Donna kan erklære “vendetta” og et “personligt vendetta”. Dette skal ske åbent og offentligt.
  • Et “vendetta” er en hel familia imod en anden familia.
  • Et “personligt vendetta” er en kamp mellem 2 personer. Det er en stor vanære at blande sig i et personligt vendetta mellem 2 personer.
  • En klient kan anmode sin Don/Donna om at erklære et “personligt vendetta” på sine vegne.
  • Man kan ikke erklære vendetta mod Pilgrimme, Præster, Censor etc.
  • Man kan ikke erklære vendetta for en tabt retssag
  • Man kan udpege en forkæmper i et vendetta.

Har du brug for hjælp?

Mangler du hjælp til at skabe relationer så er hjælpen ikke langt væk! 
På vores facebookside kan du skrive til andre spillere og søge efter konflikter og relationer til din karakter og din gruppe. 

Kontakt arrangørerne hvis du har brug for gode råd og hjælp.