FAQ
Ofte stillede spørgsmål

Som du sikkert ved er scenariet pga. COVID-19 krisen blevet flyttet til 2021. 
Derfor er der her nogle hurtige fakta omkring dette: 
Prisen fryser vi ved 850kr.

Prisen vil stige igen d.1 januar til 950kr. De nye satser vil komme op på hjemmesiden.

Vi er klar over at enkelte har betalt 950kr og de vil få refunderet de 100kr hvis de vælger at beholde deres billet.

Regler for refundering og at beholde sin billet: 
1. Alle kan gemme deres billet til Midsommer2021

2. Alle kan få deres billet refunderet. Dette skal ske ved at man inden d.1/8 2o2o sender en mail til midsommer2020@gmail.com med et kontonummer. Misser man denne dealine skal må man vente med at få sine penge refunderet til senere. 

3. Fra d.1/1-1/3 2021 vil man igen kunne få refunderet sin billet hvis de nye datoer falder i konflikt med ens kalender. 

4. Alle som for deres billet refunderet og senere betaler igen vil skulle betale en evt. prisstigning. Fx. hvis du har betalt 650kr og for din billet refunderet og så i november 2020 vælger at tilmelde og betale igen, så skal du betale 850kr. 

5. Alle som beholder deres billet vil få udleveet en lille gave til scenariet som tak for støtten!

 

 

Scenariet afholdes fra d.15-18 juli 2021.

Man kan komme fra d.8 juli og sætte op.

 

Kontakt arrangørerne, hvis du har spørgsmål.

De seneste år er prisen på sommerscenarier steget voldsomt. Og derfor gik vi ind til dette projekt med den holdning, at prisen skulle holdes nede uden at kompromittere den kvalitet og integritet, som TRoA’s forrige scenarier har skabt.

Vi har lagt stor fokus på at indhente relevante og gode tilbud, kontakte og lave gode aftaler med sponsorer og derved frigjort midler i budgettet til at holde prisen nede. Samtidig har vi kunne spare store beløb på at starte planlægning til dette scenarie allerede i efteråret 2018.

Samtidig har vi gjort op med nogle dogmer indenfor planlægningen af sommerscenarier, både når det kommer til forplejning, og når det kommer til vores setting.

Derfor kan i forvente et scenarie, hvor prisen afspejler en høj værdi for pengene.

Det er den fremtid, vi ser for sommerscenarier i Danmark: Scenarier i en prisklasse hvor alle kan være med, hvor vi gør op med fortidens dogmer og fokuserer 100% på at skabe den bedste oplevelse for dig som spiller.

Vi har valgt Rosenholt Spejdercenter af flere forskellige årsager.

 

For det første er Rosenholt perfekt for den vision, vi har for scenariet, og den stemning vi gerne vil give scenariet.

 

Ud over det så ligger Rosenholt uforstyrret i en vidunderlig natur, hvor smukke bøgeskove omkranser det lækre område, som byen skal ligge på. Samtidig så er vi også bedre beskyttet imod regnvejr, hvis skybruddet skulle være over os.

 

Rosenholt har tidligere lagt lokation til Troa-scenarier heriblandt; Pleitdorf 1-2, Vergessen, Two Cities og Khypris 2-3. Derfor var det for os ideelt at ligge scenariet her. Også for at holde et scenarie arrangeret af en nordjysk forening i nordjylland.

Spejdercentret opfylder derfor alle de målsætninger, vi har haft for scenariets størrelse, placering og faciliteter.

Vores mål er, at hele konceptet omkring forplejning skal gå så let som muligt. Derfor har vi flere spisesteder som udleverer mad til grupperne.
Det er den nemmeste løsning for dig som spiller; du kan enten vælge at spise maden i en af vores spisesteder og hygge dig med dine bedste venner og fjender. Eller i kan sende en fra gruppen op til bunkeren og hente mad til hele gruppen, hvis i gerne vil spise sammen som gruppe i jeres egen bolig.

 

For dem, som er sikker på, de er bedre til det med aftensmad end vores fantastiske køkkenpersonale, så er løsningen lige så simpel;
Alle grupper får hver dag en indkøbsliste af varer, som kan købes på kredit ved byens handlende. Ekstra råvarer kan man købe for spilpenge.
Morgenmad og frokost må i indtage på byens spisesteder, forskellige boder eller hente der.

 

Vi kan ikke tage hensyn til allergier, madvaner, politiske holdninger eller lign i forbindelse med forplejningen. Vores udgangspunkt er, at vores spillere er voksne mennesker og kan passe på sig selv. Derfor kan vi ikke tage hensyn til enkelte personers præferencer.

 

Er der tale om allergier og lign. så sørg for selv at have alternativer med, som ikke indeholder disse ting. I helt særlige tilfælde kan vi godt finde plads til en begrænset mængde mad i vores kølecontainer.

 

Er du i tvivl så kontakt arrangørerne og spørg ind til netop din situation.

Spejdercentret har både toilet og bad. Men husk, at vi er flere hundrede mennesker, som skal dele dem. Så hvis du forventer et bad hver eneste morgen og aften så vær forberedt på, at der kan være meget kø. Og at alle andre lugter.

 

På toiletterne vil der være håndsæbe og håndsprit. Og vi opfordrer på det kraftigste til, at folk bruger disse, når man har besøgt toiletterne.

Elskede deltager; du skal ikke hjælpe med at sætte op. Det gør vi for dig. Vi skal nok give dig en fed og fantastisk legeplads. Det eneste du skal gøre, er bare at dukke op og indrette din bolig.
Men hvis du har hænderne skruet rigtigt på, har stærke arme eller bare kan det der med at bygge, konstruere, sætte op og lave awesome ting… så er du meget velkommen til at være med til opsætningen. Så kan du også sætte dit eget prej på vores legeplads. Send os en besked, hvis du har lyst til at deltage i opsætningen… så sørger vi for mad og drikkevarer til dig. Men før du som det vidunderlige menneske du er skriver til os, så husk: opsætningen er en meget stor og travl process og ikke en forfest til scenariet. 

Har du været med til at lege, så skal du dog også være med til at rydde op. Derfor deltager ALLE i nedpakningen og rengøring af pladsen. Forvent at vi er færdige med nedpakningen omkring kl.16.00 om søndagen. Vi sørger for frokost og drikkevarer under nedpakningen, så vi hygger om hinanden imens vi arbejder.

I bliver indkvarteret i markhuse, raftebygninger og telte. Disse er sat op og klar til jer når i ankommer. Det er også muligt for jer selv at medbringe bolig. Det vil vi gerne vide på forhånd så vi kan sætte plads af til jer. 

Settingen er klassisk Warhammer.
Vi har valgt, at fokus skal være Tilea, da vi synes det er nyt og er en spændende mulighed for at nytænke nogle koncepter. Både for os som arrangører og for jer som spillere.

Nej det skal du ikke. Til mange scenarier ser man at de “mindste” kulturer taler med accent for at kulturelt kunne adskille sig fra hovedkulturen. Dette har ofte været tilfældet med Tilea, Bretonnia etc. 

Men da Tilea er hovedkulturen til  scenariet er det ikke nødvendigt at tale med accent. Medmindre du selv har lyst. 

I stedet for så kan man med stor fordel udskifte enkelte ord  for at give sin kultur et udtryk, og det er åbent for alle kulturer.
Dette kunne for eksempel være:  

Tak = Grazzie
Det var så lidt = Prego
Farvel = Caio
Et øjeblik = uno momento 

For andre kulturer kunne det være: 

Tak = Danke
Nej = Nien

Mulighederne er mange og det er op til den enkelte spiller og gruppe hvordan, og hvis overhovedet, man vil bruge de kulturelle muligheder man har. 

Når man står og skal have svar på simple spørgsmål eller har brug for en hurtigt afgørelse fra en GM, ved vi, det kan være træls at skulle trave hele vejen ned til GM-bunkeren, det laver en træls pause i spiloplevelsen. Derfor har vi lavet en in-game løsning; Centro Cittá (Rådhuset)

 

Her er der altid en GM, som kan hjælpe dig med ingame problemer eller med spil-tekniske spørgsmål.

Når du ankommer til Centro Cittá, så er det enkelt. Henvend dig ved skranken og sig “Maestro… jeg kommer for at ansøge om”… “Jeg kommer for at betale skat…” eller noget lign. ingame, og så vil du blive ført ind i et aflukke, hvor du kan få den hjælp, du skal bruge.

 

Men før hele gruppen tropper op… så overvej følgende:
Er det nødvendigt, at hele gruppen kommer til GM’en? Vi står hurtigt med en lang kødrand af mennesker, hvis hele gruppen skal have svar på et spørgsmål, som kun berører 1 spiller, eller som 1 spiller kunne fortælle videre.

Send kun de mest nødvendige personer.

Vi arbejder frem imod, at scenariet vil indeholde et lægehus bemandet af personer, som kan førstehjælp og kan tage sig af de mere klassiske scenarie-skavanker som vabler og solbrændte arme.

 

Men hvis du skulle komme alvorligt til skade, så er vi beredt i gm-bunkeren til at håndtere situationen. Så ret henvendelse til bunker-vagten og så sætter vi ind med øjeblikkelig hjælp.

Frygt ej gæve kammerat…
Hvis du er alene og mangler en gruppe, vil vi meget gerne hjælpe dig med nogle forslag;

For det første;
Tjek vores facebook side. Der er ofte grupper, som mangler en spiller eller to. Start med at hjælpe dig selv ved bare at slå op; “Jeg mangler en gruppe!”.

For det andet;
Hvis ingen af de grupper, du ser eller møder, er noget, du kan se dig selv i, så tjek vores “Hvad kan jeg spille” sektion her på hjemmesiden.

Vi mener, at en god rolle har ambitioner og mål for deres spil. De kan håndtere situationer uden, det ender med, at nogen skal dø. Den gode rolle bidrager lige så meget til andres spiloplevelse, som de gør til deres egen. Man bygger den gode rolle til at skabe spil både for dig selv og for dine medspillere.

 

Den dårlige rolle er en, som er bygget op omkring det, at ødelægge andres spil eller afslutte en spilmulighed, ofte med vold. Roller, som primært baseres på udstyr og scener, ender ofte med, at man bare venter på, at noget sker for en.

Sørg for at have klare målsætninger, spilskabende relationer, og masser af ambitioner.
Brug facebook til at skabe din rolles netværk.

Hvis du har brug for hjælp med din rolle, så er du velkommen til at kontakte os.

Som den gode rolle, så bidrager den gode gruppe lige så meget til andre gruppers gode spiloplevelse som deres egen. Den har indbygget spil og relationer, som både aktiverer alle gruppens medlemmer men også inddrager udefrakommende og fremmede spillere.

Grupper, som går ud og lever livet i byen, og ikke kun sidder aften efter aften i baggården.

En dårlig gruppe har ingen mål, ingen relationer og venter bare på at blive aktiveret. Grupper, som kun kan fungere med dødelig vold, og som ikke kan fungere uden, at konflikter ender med at modstanderen dør, er en dårlig gruppe.

 

Sørg for at din gruppe involverer og aktiverer alle medlemmerne, men også kan inddrage andre grupper og spillere. Skab mål, ambitioner og relationer for din gruppe. Den gode gruppe har forberedt sig grundigt og har klare holdninger til alle mulige ting, som allerede er i spillet.

 

Brug vores facebookside til at skabe venner og fjender med de andre spillere.

Du er meget velkommen til bare at komme og hygge dig. Man behøver ikke kaste sig hovedkulds ud i byens største vendettaer.

Dog forventer vi, at man stadig spiller sin rolle og sin kultur. Et minimum er, at man kender til byen og dens større konflikter, så man kan snakke med, når folk taler sammen.
Hvis man bare vil spille hyggespil, så spil en gruppe, som ikke naturligt deltager i konflikter eller eskalerer dem, fx diverse handlende, håndværkere etc.

Men husk: hvis man starter en konflikt fordi det er sjovt i øjeblikket, så er du ikke beskyttet imod konsekvenserne senere på aftenen eller næste dag, fordi du ikke har lyst. En død konflikt er spildt spil for andre.

Der er nogle spilkoncepter, som er bedre indrettet til hyggespil end andre. Hvis du er i tvivl, så kan du kontakte arrangørerne. Se evt. “hvad kan jeg spille” sektionen her på hjemmesiden.

Selvfølgelig kan du deltage, hvis du er under 15 år og du er meget velkommen!
Der er kun 4 små regler, du skal forholde dig til, hvis du er under 15 år;

1. Du skal spille din egen alder. Er du 15 år gammel, er din rolle også 15 år gammel.


  1. Der er ingen alkoholudskænkning til spillere under 16 år. Brydes alkohol reglerne, så bliver du sendt hjem for egen regning.

 

  1. Du kan ikke forvente, at alle tager hensyn til dig, fordi du er under 15 år.

 

4. Hvis du er under 15 år, skal du have en myndig værge med til scenariet… altså 1 som har ansvaret for dig. Derfor skal du også have en værge-erklæring underskrevet af alle parter.

Kontakt os endelig i arrangørgruppen for spørgsmål og for værge-erklæringen.

Rygtet har altid været der; “alle er jo syge grej-freaks!”.
Bare rolig. Hvad du lægger i dit kostume, er op til dig. For os som arrangører er helhedsindtrykket dog det vigtigste, derfor skal du ligne den kultur, du er en del af.

 

Hør, uld og naturmaterialer er altid godt til kostumer. Men bomuld og andre billigere materialer er lige så godt. Og et par sorte militærstøvler er lige så gode som et par middelaldersko. Og selvfølgelig kan du bruge en almindelig sovepose og ikke autentisk sovegrej.
Gør hvad du føler passer bedst for dit budget så længe det passer ind.

Der vil være alkohol til scenariet. Vi vil både have øl og vin. Vi antager, at du er et ansvarligt menneske… men vi opfordrer selvfølgelig alligevel til, at du drikker ansvarligt, respekterer andres spil og accepterer når du bliver bedt om at stoppe og gå i seng.

 

Der er tilladt selv at medbringe alkohol til scenariet. Udskænkning af alkohol er ikke tilladt for spillere under 16 år.

 

Euforiserende stoffer er på ingen måde tilladt, og hvis det opdages, bliver du sendt hjem på egen regning øjeblikkeligt.

 

Vi har ingen rygepolitik generelt. Dog ser vi gerne, at cigaretter kun ryges på rygeområdet oppe ved bunkeren eller ved toiletterne, så vi ikke har skodder overalt. Hvis du ryger pibe, e-cigaretter og vapour, så respekter, at det for andre kan bryde deres spil-illusion og derfor skal du også bruge rygeområdet til dette.

Vores scenarie er som setting baseret på, at grupperne i spillet har konflikter med hinanden. Det kan selvfølgelig godt tolkes som en sandkasse. Men vi vil gerne lægge vores store indsats på at skabe, dybe, meningsfulde og spændende konflikter imellem grupperne.

 

Vi vil meget gerne hjælpe jer med at skabe de ingame relationer og konflikter imellem grupperne. Vii håber dog, at I som enkelte og awesome spillere griber de fede muligheder, der ligger i at planlægge konflikter imellem hinanden på tværs af spillets grupper.

 

Vi har også en NPC-gruppe, som spreder noget fed stemning. Men deres arbejde er ikke at underholde jer en hel weekend.
Du er ROLLESPILLER ikke skuespiller. Du skaber dit eget spil gennem dit rollespil med andre.

Hvis du helst vil erobre verden som den enlige enspænder, som alene forholder sig til de ting, du møder, så er det helt i orden med os. Men vi håber selvfølgelig, at du stadig vil skabe nogle fede relationer med andre spillere og dermed bidrage til alle spillernes gode rollespil.

 

Men grupper kan selvfølgelig også blive for store og dermed kvæle de individuelle roller i gruppen. Derfor har vi besluttet, at grupper til vores scenarie må bestå af max 10 personer.
Vi føler det giver den bedste balance og dynamik for scenariet. Det skaber grupper, som spiller udad imod resten af spillet og ikke lukker sig om sig selv. Er man mere end 10 venner, så kan i også gribe muligheden og lave 2 grupper, som spiller IMOD hinanden og skaber fedt konfliktspil med jeres bedste venner.